"Learn Through Upcycling" Nisan Ayı Etkinlikleri

    Projemizin nisan ayı etkinlikleri tamamlandı.

 

    Öğrencilerimiz atık miktarını azaltmak ve çevresel farkındalık oluşturmak amacıyla atık malzemelerden yeni ürünler tasarladı. Daha sonra tasarlanan bu ürünler sosyal bağları güçlendirmek adına okuldaki diğer öğrencilere hediye edildi.

 

    Bir sonraki etkinlik olan İleri Dönüşüm Orkestrası etkinliği için öğrencilerimiz atık malzemelerden müzik aletleri tasarladı. Hazırlanan müzik aletleri kullanılarak diğer proje ortakları ile beraber Earth is My Home şarkısı seslendirildi.

 

    Nisan ayının son etkinliğinde ise karma ülke takımları oluşturuldu. Projedeki tüm öğrenciler gruplara ayrılarak projede yer alan öğretmenlerin danışmalığında bir hikaye yazdı. Bir öğrencinin başlattığı hikayeyi kaldığı yerden bir başka öğrenci devam ettirerek ortak bir ürün ortaya kondu. Toplam 13 takımın bir araya geldiği etkinlikte öğrencilerimiz farklı ülkelerden öğrenci ve öğretmenlerle çalışma imkanını yakaladı. Anketle belirlenen ileri dönüşüm, yeşil ve toprak kelimelerinin geçtiği 13 farklı hikaye yazıldı. Bu hikayeler bir e-kitapta birleştirildi.

19.04.2024 28

19-04-202419-04-202419-04-202419-04-2024