"Learn Through Upcycling" Mart Ayı Etkinlikleri

    Öğrencilerimizin Web2 araçlarını kullanarak çeşitli etkinlikler düzenlediği mart ayı çalışmaları tamamlandı.

 

    Öğrencilerimiz Web 2 araçlarını kullanarak kendilerini tanıttı. Momentcam Web 2 aracı kullanılarak avatarlar hazırlandı. Chatterpix Web 2 aracı ile de avatarlar konuşturularak tanıtımlar gerçekleştirildi.

 

    Proje logosunun belirleneceği ankete katılmak üzere öğrencilerimiz tarafından Canva Web2 aracı kullanılarak proje logosu tasarlandı. Proje ortakları tarafından hazırlanan 14 logonun yarıştığı oylamada öğrencilerimiz tarafından hazırlanan logo birinci olarak proje logosu olarak belirlendi.

 

    Öğrencilerimiz tarafından okulda Atık Azaltma Kampanyası düzenlendi. Okulda atık azaltma kampanyasının genel amacı, öğrencilere, öğretmenlere ve personeline atık üretimini azaltma, ileri dönüşümü teşvik etme ve sürdürülebilir atık yönetimi uygulamalarını benimseme konularında farkındalık yaratmaktır. Bu amaç doğrultusunda ilk önce bilgilendirici sunumlar gerçekleştirildi. Sonrasında Web 2 aracı Canva kullanılarak hazırlanan broşürler okul dışında dağıtıldı.

 

    Diğer bir etkinlikte ise öğrencilerimiz tarafından atıkların ayrıştırılması üzerine bir oyun tasarlandı. Atık ayrıştırma oyununun amacı, oyunculara atık yönetimi, geri dönüşüm ve çevre koruma konularında bilgi vermek ve farkındalık yaratmaktır. Oyun sayesinde atıkların doğru bir şekilde nasıl yönetileceği konusunda katılımcıları eğlenceli bir şekilde bilgilendirme ve onlara geri dönüşüm alışkanlıkları kazandırma hedeflendi.

09.04.2024 29

09-04-202409-04-202409-04-202409-04-2024